Thursday, April 28, 2011

APABILA LELAKI BERFESYEN MENGALAHKAN PEREMPUAN....

BATU CINCIN AJAIB

Kepada peminat koleksi ajaib boleh melayari laman web yang tertera di atas. Antara jenis-jenis batu cincin tersebut adalah:

Batu Puteri Ganang Putih

Kegunaan batu ini untuk merawat perangai kanak-kanak yang nakal serta boleh di jadikan minyak pengasih.

Batu Puteri Kasih
Kegunaan batu ini untuk kecantikan dan ditakuti bagi sesiapa yang memakainya. Ia juga boleh di gunakan untuk mencari rezeki.
Batu Gua Kaf
Kegunaan batu ini untuk pelindung diri dari sihir serta untuk mencari rezeki.                                    
Batu Bintang
Kegunaan batu ini untuk pelindung yang sangat kukuh serta mampu membaca hati manusia. Ia juga boleh menghindarkan diri dari terkena musibah yang di khianati.
Batu Tok Aki
Kegunaan batu ini untuk kewibawaan yang di geruni serta boleh dibuat ilmu penunduk. Ia juga boleh menjadi penawar untuk bisa.
Batu Kilat Angin
Batu ini sesuai untuk perniagaan dan kelancaran rezeki. Ia juga boleh menyembuhkan penyakit kulit serta menjadi pelindung dari buatan orang.
Batu Geliga Katak

Kegunaan batu ini untuk mempermudahkan urusan kerja seseorang. Ia juga boleh dijadikan pelindung dari di sihir.

Walaupun batu-batu ini semuanya ajaib, tetapi tak semestinya kita perlu bergantung padanya semata-mata. hanya Allah maha pengubat dan penyembuh.

Gambar Hantu Bawah Jambatan...???
Di Indonesia, seorang lelaki, Pego Guntoro berjaya merakamkan gambar hantu kuntilanak di celah sebatang pokok di sebuah jambatan yang runtuh.Gambar itu dirakamkan oleh Guntoro menerusi telefon bimbit berkamera pada petang Isnin lalu.

Dalam imej tersebut, hantu kuntilanak itu memakai baju labuh berwarna putih, rambut panjang mengurai manakala tangannya tidak kelihatan.

"Jika diperhatikan, ia seperti kuntilanak," kata seorang rakan Guntoro yang hanya mahu dikenali sebagai Ratno.

Menurutnya, semasa gambar itu dirakamkan, Guntoro kelihatan ketakutan dan menghantar imej tersebut kepadanya.Penduduk di sekitar lokasi jambatan itu mengaku kuntilanak pernah dilihat di kawasan tersebut.

Seorang penduduk yang hanya dikenali sebagai Agus menyatakan bahawa dia pernah melihat kuntilanak dengan wajahnya yang cukup cantik semasa melintas di atas jambatan itu.Kuntilanak merupakan hantu yang dipercayai berasal dari ibu hamil yang mati.

Kayu Api Ganti Petrol....Tidak tahan dibebani harga petrol yang melambung tinggi, seorang lelaki di Finland mengubah suai sebuah trak pikap miliknya bagi membolehkan kenderaan itu bergerak dengan menggunakan kuasa kayu api.

Setelah mengalami pengubahsuaian, enjin V6 trak jenis Chevrolet milik Juha Sipila kini dijana asap daripada dapur kayu api yang dipasang di belakang trak tersebut.

Pada kapasiti penuh, dapur tersebut boleh diisi dengan kayu api yang mencukupi untuk menggerakkan trak itu sejauh 1,280 kilometer.

Lelaki itu mendakwa, traknya boleh mencapai kelajuan maksimum 144 kilometer sejam dan dia menamakan kenderaannya El Kamina yang bermaksud dapur dalam bahasa Finland.

Teknologi dapur kayu itu yang pertama kali digunakan pada kenderaan semasa kekurangan bekalan petrol ketika Perang Dunia Kedua, didapati lebih mesra alam berbanding enjin petrol atau diesel.

kiut ni....
Wednesday, April 27, 2011

bahaya ni...

rempit sejati...

Monyet Sebesar Ibu Jari Yang Comel...


finger monkeys 6 520x346 Monyet Sebesar Ibu Jari Yang Comel
Disebabkan besar badan mereka hanya sebesar jari manusia, ia lebih dikenali dengan nama Finger Monkey. Monyet ini umumnya berbulu kuning keperangan dan berbintik-bintik hitam. Secara puratanya ketinggian monyet ini hanya berukuran 13-14 inci, tetapi ekornya mampu mencecah sehingga 8-9 inci. Jangka kehidupan mereka ialah antara 11-15 tahun, tetapi ada juga yang mencapai sehingga 25 tahun.
Monyet ini boleh dikategorikan sebagai highly social animals. Di kehidupan liar, mereka hidup berkelompok antara 6-10 ekor pada sesuatu kelompok. Di dalam kumpulan itu, mereka berkomunikasi melalui bahasa tubuh, bauan, dan juga nada suara yang tinggi.
Seekor betina hanya berpasangan dengan seekor jantan sahaja (monogami). Monyet betina mampu melahirkan anak setiap lima bulan. Jangka waktu kehamilan selalunya beranggaran 135 hari untuk setiap kelahiran. Anak yang baru lahir hanya seberat ½ ounce sahaja setiap ekor.
Pada waktu ini, spesis ini sudah popular dijadikan sebagai haiwan peliharaan eksotik di mana setiap ekor mampu mencecah harga sehingga USD 2000 – USD 4000.


Seni Fotografi Mikroskop....


Apa yang bakal anda saksikan tidak terjangka dari apa yang kita fikirkan. Ye lah, kita tidak mampu untuk melihat secara terus tentang benda atau objek yang kelihatan begitu kecil dan penggunaan mikroskop sangat membantu dalam perkara ini. Di sini ada beberapa keping gambar fotografi dengan skala yang mampu melihat objek yang sangat kecil.
Aspergillus fumigatus Seni Fotografi Mikroskop
Aspergillus Fumigatus
bakteria lidah Seni Fotografi Mikroskop
Bakteria yang berada di permukaan lidah
bulu roma Seni Fotografi Mikroskop
Bulu roma di atas permukaan kulit
Cigarette paper Seni Fotografi Mikroskop
Cigarette Paper
debu rumah Seni Fotografi Mikroskop
Objek yang berada di debu-debu dalam rumah
hummingbird hawkmoth Seni Fotografi Mikroskop
Belalai Hummingbird Hawkmoth
kepala nyamuk Seni Fotografi Mikroskop
Kepala Nyamuk.. Agak mengerikan..
kutu Seni Fotografi Mikroskop
Kutu atas kepala.. Macam resaksa..
logam berkarat Seni Fotografi Mikroskop
Permukaan logam yang berkarat
mata Mexican red kneed tarantula Seni Fotografi Mikroskop
Mata Tarantula Mexican red-kneed
mikrocip Seni Fotografi Mikroskop
Permukaan mikrocip
pisau cukur Seni Fotografi Mikroskop
Pisau Cukur
sayuran Romanesco cauliflower Seni Fotografi Mikroskop
Permukaan sayuran Romanesco Cauliflower
semut Seni Fotografi Mikroskop
Semut yang sedang menggigit mickocip
sperma Seni Fotografi Mikroskop
Berudu. eh? Sperma =P
spora cendawan Seni Fotografi Mikroskop
Spora Cendawan
strawberry Seni Fotografi Mikroskop
Permukaan strawberry
telur rama rama Seni Fotografi Mikroskop
Telur rama-rama di atas raspberry